Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Εν όψει Δημοτικών Εκλογών Μεγαλώνει ο πολιτικός πυρετός στην Αλβανία


Συγκρούσεις μεταξύ οπαδών των δύο μεγάλων κομμάτων

Μεγαλώνει ο πολιτικός πυρετός στην Αλβανία, όσο πλησιάζουμε στις 8 Μαΐου, ημέρα διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών. Ο Αλβανός Πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα απηύθηνε έκκληση στα πολιτικά κόμματα για αποφυγή των συγκρούσεων και των επεισοδίων που σημειώνονται καθημερινά από τους υποστηρικτές τους!
Περισσότερα από 10 επεισόδια
βίας και συγκρούσεων μεταξύ οπαδών των δύο μεγάλων παρατάξεων σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό υποστηρικτών, αλλά και σε μία περίπτωση ενός υποψήφιου δημάρχου σε μικρή κωμόπολη, κοντά στα Τίρανα. Συνήθως, αιτία των επεισοδίων είναι η τοποθέτηση σημαιών και συμβόλων της εκλογικής εκστρατείας από τους οπαδούς των Σοσιαλιστών του Έντι Ράμα και του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα.
Την ανησυχία τους για την όξυνση του πολιτικού κλίματος, επισήμαναν στην πρώτη έκθεσή τους, πριν από λίγες μέρες και οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ.
Εν τω μεταξύ, οι πρεσβευτές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΟΑΣΕ, Αλεξάντερ Αρβίζου, Ετόρε Σέκι, Εουγκέν Γόλφαρθ εξέφρασαν τη θέση ότι «τα όργανα της τάξης θα επιτελέσουν αμερόληπτα και σύμφωνα με τους νόμους τα καθήκοντά τους, ώστε οι πολίτες να ασκήσουν ελεύθερα και ήρεμα το εκλογικό τους δικαίωμα, στις 8 Μαΐου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου