Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Διευκρίνιση σχετικά με την επιστολή του MEGA


1.Ευλόγως πολλοί αναγνώστες αναρωτιούνται, γιατί η επιστολή του κόμματος ΕΕΜΜ-MEGA, προς την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, δημοσιεύτηκε πρώτα στο ιστολόγιο μας και όχι στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ή σε κάποιο άλλο μέσο.  Η επιστολή, ήρθε μεe-mail, στο  «Βορειοηπειρώτη», μία μέρα πριν να  τη δημοσιεύσουμε και αφού ενημερωθήκαμε ότι η επιστολή έχει σταλεί στους παραλήπτες ταχυδρομικός πριν από αρκετές μέρες. Το λόγο γιατί δεν δημοσιεύτηκε αλλού δεν τον γνωρίζουμε.
2.Το αν συμφωνούμε η διαφωνούμε με το περιεχόμενο της επιστολής και αν θέλουμε να τη σχολιάσουμε είναι θέμα δικό μας και δεν έχει να κάνει με την εγκυρότητα του «Βορειοηπειρώτη».  Όσοι θέλουν να ακούνε ή να διαβάσουν μόνο μία άποψη, υπάρχουν τέτοιου είδους «ενημερωτικά» blog και μπορούν να διαβάζουν μόνο αυτά.  Επί της ευκαιρίας..

..και για να μη νομίσουν κάποιοι ότι αποφεύγουμε το σχολιασμό να πούμε ότι η πρωτοβουλία ήταν σωστή και το περιεχόμενο της επιστολής ανώριμο μέχρι κακό. Θεωρούμε άδικη την αντιμετώπιση που είχε το Μέγκα από το εθνικό κέντρο και τους λόγους τους εξηγήσαμε εδώ.
3.Δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με «συναδέλφους»  και γι’ αυτό στο δημοσίευμα της  «Δερόπολης» που μας αναφέρει ως φερέφωνα του Μέγκα, απαντήσαμε με σχόλιο το οποίο δεν δημοσιεύτηκε ενώ αντιθέτως σχόλια που δημοσιεύονται στο ιστολόγιο μας γίνονται αναρτήσεις  στη «Δερόπολη»…. Εφόσον λοιπόν δεν δημοσιεύτηκε το σχόλιο αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε και να πούμε ότι δεν είμαστε φερέφωνο κανενός, εκτός και αν αυτή η λέξη έχει και άλλη έννοια από αυτή που γνωρίζουμε γιατί δεν είμαστε και καθηγητές της φιλολογίας (να πούμε). Φερέφωνο για εμάς είναι κάποιος που στη δεκαετία του 80 έχει την «τύχη» να βρεθεί στην Ελλάδα και κήρυττε τον κομουνιστικό παράδεισο της Αλβανίας, είναι κάποιος που χρησιμοποιούν κάποιοι παχύδερμοι ιστάμενοι να εξοντώσουν κάποιους συναδέλφους τους κλπ.  Μπορεί κάποιοι είτε λόγο ηλικίας, είτε γιατί δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν από το παρελθόν τους, να μη μπορούν να εγκλιματιστούν στις νέες καταστάσεις όπου μπορούν και κάποιοι άλλοι να έχουν άποψη εκτός από τα αφεντικά τους (γιατί δική τους δεν έχουν). Μπορεί ακόμα την επιλογή του φερέφωνου που ξέρουν πολύ καλά να κάνουν το έκαναν γιατί αναγκάστηκαν  η ήταν  λόγος επιβίωσης.  Καταλάβετε επιτέλους ότι υπάρχουν και ελεύθεροι άνθρωποι που δεν θέλησαν ή δεν τους έκανε η ανάγκη (πες το και έτσι) να γίνουν φερέφωνα…
5.Ελπίζουμε να μην χρειαστεί να το ξανακάνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου