Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

O Spahiu στον Καιάδα... Αιχμές Ντούλε κατά μπλόγκ Βορειοηπειρώτη




στον κΕάδα ο Σπαχίου


Πράσινο φως έδωσε σήμερα το Αλβανικό Κοινοβούλιο για την παραπομπή του αντιπροέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης και ηγέτη της εθνικιστικής οργάνωσης Ερυθρόμαυρη Συμμαχία Kreshnik Spahiu για έρευνα επί των κατηγοριών παράβασης του καθήκοντος, η οποία θα αποτελέσει προπομπό για την καθαίρεσή του.

Παρά τις πλάτες που έκανε η "αριστερή" αντιπολίτευση στον ακροδεξιό Σπαχίου η κυβερνητική πλειοψηφία των 72 βουλευτών μαζί με την μια ψήφο του προέδρου του κόμματος της Ελληνικής μειονότητας ΚΕΑΔ Βαγγέλη Ντούλε,
υπερψήφισαν την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την διενέργεια έρευνας για τη δράση του Σπαχίου. Της επιτροπής θα ηγείται ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Enkelejd Alibeaj.

Ο κ. Ντούλε με την ψήφο του διαχώρισε τη θέση του από την αριστερή συμμαχία και σύμφωνα με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα Δερόπολη είπε πως:
«η γραμμή του ΚΕΑΔ σχετικά με το θέμα αυτό ήταν σαφής: ο κ. Σπαχίου όχι απλά πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον μιας εξεταστικής επιτροπής της βουλής για τις συνεχιζόμενες ωμές παραβιάσεις του συντάγματος και του θεσμικού του αξιώματος, αλλά και να παραιτηθεί καθώς ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τη δικαιοσύνη, παρά μόνο με την παραβίαση βασικών ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων.
Εγώ έπραξα αυτό που μου επέβαλλε η ιδιότητά μου ως βουλευτή και η εθνική συνείδηση, είπε ακόμα ο Ντούλες, ψήφισα υπέρ της παραπομπής του Σπαχίου στην εξεταστική επιτροπή. Όποιος θέλει να το διασταυρώσει ας δει τη συνεδρίαση και τα πρακτικά της βουλής.»
Οι δηλώσεις ήρθαν ως απάντηση σε αναληθή ανάρτηση του μπλόγκ Βορειοηπειρώτης, στο οποίο αναφερόταν πως ο κ. Νούλες ψήφισε κατά της σύστασης επιτροπής για τον Σπαχίου. Στις δηλώσεις του ο κ. Ντούλες φέρεται να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη για το συκοφαντικό δημοσίευμα.


boriopirotika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου