Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μ.Κ.Ο. Μπίζνες Καλά Οργανωμένες



ΝΑ ΠΟΙΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ MEGA

Τα ποσά στις παρενθέσεις είναι σε ευρώ και αφορούν μονάχα στα έτη 2002-2004. Τα συνολικά ποσά που έχουν "διατεθεί" σε κάθε ΜΚΟ για όλο το διάστημα της λειτουργίας τους παραμένουν άγνωστα. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι στα παρακάτω ποσά (πάντοτε για το διάστημα και μόνο από 2002-2004) δεν συμπεριλαμβάνονται εκείνα που μια ΜΚΟ θα ροκανίσει σε συνεργασία με μια άλλη. Απολαύστε. Τα στοιχεία είναι από το «ΠΑΡΟΝ» του Μ. Κουρή. 
[…]
198. Α.ΑΝΑ.Σ Ανθρωπιστική και Αναπτυξιακή Συνεργασία - Θεσ/νίκη, (77.000), Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Αναστάσιος Παρθένης, Πύλιος Βασίλης, Ιδρυτικά μέλη: Χρήστου Η. 

223. Πρωτοβουλία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Οικονομικής Ανάπτυξης, (27.500), υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Πύλιος Βασίλης, Νικόλα Βαρβάρα, Ζώνγκας Γιώργος, Ιδρυτικά μέλη: Πύλιος Βασίλης, Νικόλα Βαρβάρα, Μπούμπας Λάζαρος, Zhonga JorgoVrusho Kozeta. 

322. Κοινωνική Ανάπτυξη ΚΟΑΝ, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σωτηρία Αντωνοπούλου, Ιδρυτικά μέλη: Ελευθερία Πυλίου, Ειρήνη Ζώνγκου, Αναστάσιος Βρούσιο, Λαέρτης Πύλιος. 

323. Αναπτυξιακή Προώθηση ΑΝΑΠΡΟ, Υπεύθυνος επικ./Πρόεδρος: Σταύρος Κουντούρης, Ιδρυτικά μέλη: Ιλίρ Κοκόσης, Λεονώρα Πυλίου, Καζέτα Βρούσιο, Γεώργιος Ζώνγκος. 
[…]


Δημοσιογράφος ξεσκονίζει τα αρχεία 
της ΥΔΑΣ

Ο εισαγγελέας θα πιάσει δουλειά;

Η αποκάλυψη αυτή της εφημεριδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» δεν είναι παρά μόνον η κορυφή του παγόβουνου μιας περίεργης πολυετούς διαδρομής και συμπόρευσης των μελών μιας οικογένειας (Πυλιου), καθώς και των  συγγενών, κουμπάρων και φίλων της.
Το γεγονός και μόνο πως τα 4 μέλη της εν λόγω οικογένειας, Βασίλης, Ελεονώρα, Ελευθερία και Λαέρτης, δηλαδή πατέρας, μητέρα, θυγατέρα και υιός,  συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη σε περισσότερες από 5 ΜΚΟ δημιουργεί εύλογες υποψίες…
Η έρευνα που ξεκίνησε έγκριτη δημοσιογράφος μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας ευχόμαστε σύντομα να ρίξει άπλετο φως στη δράση αυτής της περίεργης «αράχνης».
Τα πρώτα ευρήματα (στατιστικά και φωτογραφικά) που διαθέτει ήδη η δημοσιογράφος κάνουν λόγο για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ «φιλανθρωπικής» επένδυσης στην Αλβανία μέσω κονδυλίων της ΥΔΑΣ (ΥΠΕΞ).
Πάντως όλα αυτά μένουν να τα δούμε, αν και κάποιες φωτογραφίες που στέλεχος της ΥΔΑΣ διέθεσε στη  γνωστή δημοσιογράφο, κι αυτή με τη σειρά της σε μας, μας βάζουν σε μεγάλο πειρασμό…
Και ενώ ρίχναμε αυτές τις λίγες σειρές στο κομπιούτερ, έξω άρχισε μια δυνατή βροχή και η πρώτες στάλες χτυπούσαν το παράθυρο της ενημέρωσης: Τσακ, τσακ, τσακ.
Όποιος δεν κατάλαβε, θα καταλάβει σύντομα.
Λέτε να φούσκωσαν τόσο πολύ τα ποτάμια του τόπου μας και να παρασύρουν κι άλλα κούτσουρα;;

Ιδωμεν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου