Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΚΕΑΔ - ΣΚ μαζί στη ζωή και στο θάνατο. Ο Ντούλες ακολουθεί το Ράμα και στο μποϊκοτάρισμα των τοπικών εκλογών;


Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή (KQZ), έδωσε μία εβδομάδα παράταση στο ΣΚ και το ΚΕΑΔ για να προτείνουν τους εκπροσώπους τους στις 66 Περιφερειακές Εκλογικές Επιτροπές (KZAZ).
Σύμφωνα με τον Αλβανικό Εκλογικό Νόμο, η σύνθεση των εφορευτικών και περιφερειακών εκλογικών επιτροπών αποτελούνται από εκπροσώπους κομμάτων, ανάλογα με τα ποσοστά τους στις προηγούμενες εκλογές. Για τις ερχόμενες τοπικές εκλογές που θα γίνουν την 8η Μαΐου, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής (KQZ), οι περιφερειακές επιτροπές θα αποτελούνται από δύο μέλη που θα προτείνει το κυβερνών κόμμα, δύο μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ένα μέλλος του LSI, ένα μέλλος του ΚΕΑΔ ενώ το έβδομο μέλλος θα προκύψει από κλήρωση των υπόλοιπων κομμάτων. Η προθεσμία κατάθεσης των ονομάτων για τα KZAZ έληγε στις 8 Φεβρουαρίου και τα δύο αντιπολιτευόμενα κόμματα ΣΚ και ΚΕΑΔ αρνήθηκαν να καταθέσουν τα ονόματα, εκβιάζοντας με αυτόν τον τρόπο λύση στην πολιτική κρίση με βασικό αίτημα την παραίτηση του Σαλί Μπερίσα.
Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα με τα τέσσερα μέλη, αφού οι τρεις «αριστεροί» απείχαν, αποφάσισε να δώσει μία εβδομάδα παράταση στο ΣΚ και το ΚΕΑΔ. Εάν δεν θα σεβαστούν και αυτή τη διορία τότε όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Σταύρης Ριστάνης, θα διοριστούν οι ίδιοι αυτά τα μέλη με προτεραιότητα σε νομικούς, φοιτητές και εκπαιδευτικούς.  




http://borioipirotis.blogspot.com/2011/02/blog-post_682.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου