Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Η φιέστα προς τιμή του Ριζόπουλου μετατράπηκε σε «Μυστικό Δείπνο»



ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣΜε δείπνο σε γνωστό στέκι στους Αγίους Σαράντα, αποχαιρέτισε το Γενικό Προεδρείο της Ομόνοιας, το Γενικό Πρόξενο Αργυροκάστρου κ. Ιωάννη Ριζόπουλο. Για της «υπηρεσίες» του στο Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό του είχαν ετοιμάσει και μία πλακέτα χωρίς να γνωρίζουμε τίνος την υπογραφή έφερε, αφού το Γενικό Συμβούλιο της Ομόνοιας ήταν αντίθετο σε μια τέτοια βράβευση.
Ο θεσμός του Ελληνικού Προξενείου Αργυροκάστρου είναι πολύ σημαντικός για την Ελληνική Μειονότητα αλλά όταν τιμούνται άνθρωποι σαν τον κ. Ριζόπουλο δυσφημείται τόσο ο θεσμός όσο και η Ομόνοια που κάνει αυτή τη βράβευση.
Στο «μυστικό δείπνο» της Μεγάλης Πέμπτης, συμμετείχαν ο Χριστός και οι δώδεκα μαθητές του. Ω του θαύματος, και εδώ οι συμμετέχοντες ήταν 13!!!

Τους συνειρμούς αυτής της «θείας» σύμπτωσης τους αφήνουμε στην κρίση σας…


Σχετικά άρθρο για τη βράβευση του κ. Ριζόπουλου (εδώ)


ΟΙ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΟΙ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ
Όπως είχαμε πει και στο παρελθόν, η συμπεριφορά και οι προτεραιότητες του εκάστοτε προξένου ήταν πάντα διαφορετικές, αναδεικνύοντας την έλλειψη εθνικής στρατηγικής από την Αθήνα.
Ο «Βορειοηπειρώτης» θα χαρακτηρίσει χρονολογικά, τον κάθε διατελέσαντα πρόξενο με δύο λόγια:
Ιακώβου: Έχει το προνόμιο του πρώτου αλλά δεν γνωρίζουμε κάποια άλλο.
Βορνόβας: Έμεινε στην ιστορία για την πρωτοβουλία να οργανώσει τις τοπικές οργανώσεις του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας στα χωριά της ΕΕΜ.
Κανέλλος: Φανατικός υποστηρικτής της Ομόνοιας. Ανακλήθηκε άρον άρον από τον τότε Υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο για την οργάνωση των ομάδων Βορειοηπειρωτων που προστάτευαν τα χωριά το 1997.
Κακιούσης: Πατριώτης, παθητικός υποστηρικτής της Ομόνοιας, χωρίς κάποια άλλο άξιο λόγο αναφοράς.
Πεδιώτης: Δεν έκρυβε τον ιδεολογικό του προσανατολισμό αλλά ήταν ωραίος Έλληνας. Όταν τον έπιανε το κρητικό του δεν καταλάβαινε τίποτα. Πολύ καλή συνεργασία με την Ομόνοια. Μάλλον θα αντικαταστήσει τον τωρινό πρόξενο Κορυτσάς.
Τζίοβας: Ο ποιο θεωρητικός-ρομαντικός. Προσιτός και δέχονταν να ακούσει την κάθε άποψη. Ο κ. Ντούλες όμως δεν δέχτηκε ποτέ να ακούσει τη δική του και δεν είχαν καμία σχέση. Από το πέρασμα του εδώ βρήκε τη σύντροφο της ζωής του και είναι από αυτούς που δεν έριξαν μαύρη πέτρα πίσω.
Μαντέλος: Τυπικός και ολιγομίλητος. Χωρίς περιστροφές στις συζητήσεις του. Δεν ήθελε να έχει ιδιαίτερες αναμείξεις στο κοινά καθώς όπως έλεγε «δεν θέλω να γίνω μέρος του προβλήματος». Είχε καλή αλλά τυπική σχέση με την Ομόνοια. Προσπαθούσε να σταθεί δίπλα στου αιρετούς.
Ριζόπουλος: Ότι είναι «σοσιαλιστικό», είναι καλό. Έδιωξε 7 υπαλλήλους Βορειοηπειρώτες γιατί ήταν … αλλοδαποί!!! Οι κοινοί θνητοί Βορειοηπειρώτες δεν τον είδαν ποτέ.
http://borioipirotis.blogspot.com/2011/09/blog-post_7896.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου