Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Αργυρόκαστρο: Κατασχέθηκαν 140 κιλά μαριχουάνα, 20 λεπτά ανταλλαγή πυρών μεταξύ διακινητών και αστυνομίας.


Έξι άτομα προσπάθησαν να μεταφέρουν από το Λαζαράτι 140 κιλά μαριχουάνα, αλλά η αστυνομία τους έστησε «ενέδρα». Η Αστυνομία ενημέρωσε ότι στις 5:00 η ώρα το πρωί χθες, τρία άτομα μετέφεραν με το μουλάρι ποσότητα ναρκωτικών προς τις κεραίες του βουνού Σοπότι.


Η αστυνομία της Περιφέρειας Αργυροκάστρου και μια ομάδα της δύναμης Δέλτα είχαν εγείρει δύο σημεία παγίδα στους εμπόρους.


Το σχέδιο των λαθρεμπόρων ήταν τα ναρκωτικά να μεταφέρονταν μέχρι την εθνική οδό με τρία μουλάρια και στη συνέχεια να φορτωθούν σε όχημα.



Τρεις ένοπλοι φρόντιζαν για τη μεταφορά της ποσότητας με τα μουλάρια και άλλοι τρεις πλησίασαν με ένα όχημα τύπου Isuzu, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας για να την παραλάβουν.







Η Αστυνομία επενέβη τη στιγμή που οι δύο ομάδες φόρτωναν τα ναρκωτικά στο όχημα. Οι Αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν, αλλά τους ανοίξουν πυρ με Καλάσνικοφ και πιστόλια.Η ανταλλαγή πυρών συνεχίστηκε για 20 λεπτά.
Η Αστυνομία μπόρεσε να συλλάβει μόνο δύο από τους έξι διακινητές. Οι συλληφθέντες είναι ο Arben Αχμέτι, 47 ετών, από το Δέλβινο, που ήταν οπλισμένος με ένα πιστόλι. Ο Αχμέτι την προηγούμενη φορά καταδικάστηκε σε εννέα χρόνια φυλάκιση στην Ελλάδα για διακίνηση ναρκωτικών. Ήταν μέρος της ομάδας που περίμενε τα ναρκωτικά με το αμάξι Isuzu.
Ο άλλος κρατούμενος είναι ο Dhimitraq Rrapushi, 37 ετών, κι αυτός από το Δέλβινο, οπλισμένος με Καλάσνικοφ , μέλος της ομάδας που μετέφερε τα ναρκωτικά με το ζώο.






Αναζητούνται επίσης οι : SH.H, 25 ετών, S.M., 22 ετών, K.L., 23 ετών, και ο A.P., 26 ετών από το Δέλβινο και οι τέσσερις.Αυτοί οι τέσσερις γλύτωσαν της σύλληψης της αστυνομίας,λόγω του εδάφους και της επίθεσης που δέχθηκαν .
Στον μέρος εκεί κατασχέθηκαν επίσης δύο άλλα πυροβόλα όπλα, ένα πιστόλι ΤΤ και ένα Καλάσνικοφ. Καταλήφθηκαν επίσης τέσσερις σάκοι που περιείχαν 140 κιλά μαριχουάνα. Ο στόχος τους ήταν τα ναρκωτικά να αποσταλλούν στο Δέλβινο και στη συνέχεια να διακινούνταν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου