Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

24χρονος Αλβανός πιάστηκε για την δολοφονία περιπτερά στο Πέραμα


Πριν έξι χρόνια είχε συγκλονίσει τα Γιάννινα

• Μπορεί να πέρασαν έξι χρόνια από την στυγερή δολοφονία του 40χρονου περιπτερά στο Πέραμα Ιωαννίνων, φαίνεται όμως πως ήρθε – έστω και αργά – η… θεία δίκη.
Το βράδυ του Σαββάτου συνελήφθη ένας 24χρονος Αλβανός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης που αφορούσε την τότε υπόθεση ανθρωποκτονίας.
Πιο συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνέλαβαν τον νεαρό Αλβανό, διότι κατά τον διαβατηριακό έλεγχο στην Κακαβιά, διαπιστώθηκε από ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Ιωαννίνων για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοφορία, αδικήματα που διέπραξε από κοινού με ομοεθνή του (παραμένει ασύλληπτος) στο Πέραμα Ιωαννίνων την 30-06-2006, σε βάρος περιπτερούχου.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Το ιστορικό
Η στυγερή δολοφονία του άτυχου περιπτερά, η οποία συγκλόνισε την τοπική κοινωνία συνέβη στις 30 Ιουνίου 2006. Όπως έγραφε τότε ο «Π.Λ.» από την πρώτη στιγμή οι υποψίες της Αστυνομίας είχαν πέσει σε συγκεκριμένα άτομα Αλβανικής καταγωγής που έμεναν στο Πέραμα και τα οποία μετά τη δολοφονία, εξαφανίστηκαν. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ένα έγκλημα που έγινε με κίνητρο λίγες χιλιάδες ευρώ, όμως το γεγονός ότι τα χρήματα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του 40χρονου έκανε τη δουλειά της Αστυνομίας ακόμη πιο δύσκολη και περίπλοκη.
Ο άτυχος 40χρονος έκλεισε το περίπτερό του, την ώρα που συνήθιζε, γύρω στη μία μετά τα μεσάνυχτα. Κατευθύνθηκε προς το νεκροταφείο, άγνωστο για ποιους λόγους και κάτω από ποιες συνθήκες και εκεί, βρέθηκε νεκρός, από συγχωριανούς του, σαράντα λεπτά αργότερα.
Από την εξέταση του ιατροδικαστή, προέκυψε ότι έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και τον θώρακα, με αιχμηρό αντικείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου