Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Συνάντηση επάρχων με ηγεσία Ομόνοιας-ΚΕΑΔ στα Σωφράτικα, στο επίκεντρο ιδιοκτησιακό και απογραφήΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ “ΟΜΟΝΟΙΑ”
BASHKIMI DEMOKRATIK I MINORITETIT ETNIK GREK “OMONIA’’
DEMOKRATIC UNION OF GREEK MINORITY IN ALBANIA “OMONIA”
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Address: Rruga Nr3, Sarande, Albania, web site: www.deem-omonoia.com, e-mail: omonoiadeeem1991@gmail.com, tel – fax 00355 8522522

Δελτίο τύπου
Θέμα: Συνάντηση επάρχων με ηγεσία Ομόνοιας-ΚΕΑΔ στα Σωφράτικα, στο επίκεντρο ιδιοκτησιακό και απογραφή

Την Παρασκευή 11 Μαίου στα Σωφράτικα Αργυροκάστρου πραγματοποιήθηκε η άτυπη τακτική συνάντηση των Ελλήνων επάρχων με την πολιτική ηγεσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Αυτού του είδους οι συναντήσεις, που καθιερώθηκαν εδώ και αρκετούς μήνες, δίνουν τη δυνατότητα αφενός στους εκλεγμένους έπαρχους να μεταφέρουν τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και αφετέρου στην ηγεσία της Ομόνοιας και ΚΕΑΔ να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για τρέχοντα πολιτικά ή άλλα θέματα.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ κύριος Βασίλης Μπολάνος, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ κύριος Ευάγγελος Ντούλες καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της ΔΕΕΕΜ – ΟΜΟΝΟΙΑ κύριος Γιάννης Γιάννης.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το αναπτυξιακό, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον ως προς αυτό στην κατάρτιση σχεδίων για έργα και δράσεις με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε για τις μεθοριακές περιοχές. Οι έπαρχοι ενημερώθηκαν και κατατοπίστηκαν σχετικά από αρμόδιο στην κατάρτιση και προώθηση τέτοιων προγραμμάτων, ώστε εντός των τριών προσεχών εβδομάδων να παρουσιάσουν συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις.

Για άλλη μια φορά συζητήθηκε εις βάθος το ιδιοκτησιακό, καθώς παρατηρείται κινητικότητα και επιχειρείται υφαρπαγή ιδιοκτησιών με πλαστά χαρτιά από αλλοεθνείς όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στην επαρχία Αλύκου.

Ως προς αυτό δεν εκφράστηκε απλά η ανησυχία για τις καταπατήσεις και την υφαρπαγή περιουσιών, αλλά συζητήθηκαν και πραχτικά θέματα και ενέργειες που πρέπει να κάνουν οι επαρχίες για προσβολή των παράνομων αποφάσεων και στημένων δικαστηρίων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε επίσης και το θέμα της εξαγγελθείσας από την πλευρά της οργάνωσης απογραφής, η ανάγκη επιστράτευσης και εγρήγορσης όλων των στελεχών καθώς και η συμπαράσταση της τοπικής εξουσίας στην απαραίτητη αυτή διαδικασία.Άγιοι Σαράντα 14 Μαΐου 2012Εκ’ του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου