Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αλβανοί Σκοπίων: Στις διαδηλώσεις να έχουμε και την αμερικανική σημαία…





Μάιος 15, 2012.


Τέτοβο-Σκόπια.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Τέτοβο, ο πρώην Αμερικανός Γερουσιαστής και νυν πρόεδρος της Αλβανικής Αμερικανικής Ένωσης, Joseph Dioguardi υποστήριξε ότι οι Αλβανοί για να γίνουν σοφοί πρέπει να μελετήσουν την ιστορία, πως, δηλαδή, άλλοι λαοί που ήταν καταπιεσμένοι πέτυχαν τους στόχους τους.



«…και αυτό θα πρέπει να γίνει χωρίς βία. Η (μουσουλμανική) θρησκεία δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα. Επίμαχο θέμα είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα αυτά στους Αλβανούς των Σκοπίων παραβιάζονται κάθε ημέρα- τα δικαιώματα, αστικά, πολιτικά, οικονομικά, παραβιάζονται από την σκοπιανή κυβέρνηση και από το αλβανικό κόμμα που συμμετέχει σε αυτήν.


» Η γνώμη μου είναι ότι η κυβέρνηση των Σκοπίων ήταν πολύ σοφή, ερεθίζοντας τους ισλαμιστές φονταμενταλιστές, κατάφεραν κατά κάποιο τρόπο να εντάξουν στις διαδηλώσεις, τους Αλβανούς, οι οποίοι παρουσιάζονται σαν να μην έχουν καμία νόμιμη, δημοκρατική οντότητα ως μικρή μειονοτική ομάδα και χωρίς δικαιώματα στο κράτος των Σκοπίων. Πρέπει να πολεμήσουμε αυτή τη λογική, και να πούμε την αλήθεια ότι οι Αλβανοί αποτελούν σχεδόν το 40 τοις εκατό ή ίσως το 35 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας αυτής και δεν πρέπει να μας ταυτίζουν με τους σκληρούς ισλαμιστές, τους Ουαχάμπι της Σαουδικής Αραβίας», είπε ο πρόεδρος της Αλβανικής Αμερικανικής Ένωσης.


Στη συνέχεια ο ίδιος είπε ότι στην πράξη δεν έχει εφαρμοστεί η Συμφωνία της Οχρίδας και ότι οι Σλάβοι επιδιώκουν να διώξουν τους Αλβανούς από τα εδάφη τους.
Μίλησε για ‘τέχνασμα’ που κάνουν οι χριστιανοί για να δείξουν ότι οι Αλβανοί είναι προδότες και φονταμενταλιστές.


«Οι Αλβανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι χρησιμοποιείται ένα τέχνασμα από όλους τους Σλάβους και τους Έλληνες με τις ορθόδοξες εκκλησίες τους, να παρουσιάσουν τους μουσουλμάνους ως προδότες και φονταμενταλιστές που εργάζονται ενάντια στη δημοκρατία»


Για να τονίσει πιο κάτω:


« Είναι σημαντικό στους Αλβανούς οι οποίοι διαμαρτύρονται στους δρόμους μαζί με τις εθνικές σημαίες να έχουν και την σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για να δείχνουν ότι δεν είναι φονταμενταλιστές, όπως έκαναν οι Αλβανοί στο Κοσσυφοπέδιο που φώναζαν υπέρ των ΗΠΑ. Αυτό θα δείξει ότι οι Αλβανοί των Σκοπίων δεν είναι Ουαχάμπι της Σαουδικής Αραβίας πού έριξαν τους δίδυμους πύργους (της Νέας Υόρκης). Δεν πρέπει επίσης να υπάρχει βία. Θυμηθείτε ότι ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ κέρδισε το εκλογικό δικαίωμα των Αφρο-αμερικανών από το 1955 με την πειθώ και όχι με τη βία»…
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου