Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Ο Έπαρχος και οι κάτοικοι της Επαρχίας Αλύκου, διαμαρτυρήθηκαν δυναμικά για τις υφαρπαγές των περιουσιών τους από τους Αλβανούς



Η αρπαγή της περιουσίας των κατοίκων της Επαρχίας Αλύκου αποτελεί συν τοις άλλοις, καταπάτηση της αξιοπρέπειας του λαού του Βούρκου ο οποίος δεν στάθηκε απλός θεατής. Έτσι, σήμερα έξω από τα γραφεία της Επαρχίας Αλύκου δεκάδες κάτοικοι των γύρω χωριών συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για τις υφαρπαγές των περιουσιών τους, των λιβαδιών και των βοσκοτόπων τους, από τους αλβανούς.


Στην Έκκληση που απηύθυνε ο έπαρχος κ. Καίσης ανταποκρίθηκαν οι πρόεδροι κοινοτήτων της Επαρχίας, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Ομόνοιας Αγίων Σαράντα κ. Λάμπης Παντέχης, ο Έπαρχος Φοινίκης κ. Σωκράτης Σπύρος, ο Πρόεδρος του Κόμματος των Ελλήνων ΕΕΜΜ κ. Χρηστάκης Κίτσιος, ενώ τη συμπαραστασή του έδειξε και ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ κ. Βαγγέλης Ντούλες που παρότι βρισκόναν στα Τίρανα, επικοινωνούσε με τον Έπαρχο ανά τακτά δαστήματα.
Εδώ και δυο χρόνια στην Επαρχία Αλύκου εμφανίζονται διάφοροι αλβανοί όπου με πλαστά ιδιοκτησιακά έγγραφα και προσυνενοημένη δικαστική απόφαση προσπαθούν να τους επιδωθούν μεγάλες εκτάσεις οι οποίες ανήκουν στην Επαρχία αυτή. Η Επιτροπή Επιστροφής Περιουσιών εκτός από παρατυπίες φανέρωσε και ύποπτα κίνητρα.
Ο Έπαρχος Καίσης ξεκίνησε τότε δικαστικό αγώνα ενάντια σε αυτήν την μεθόδευση ενημερώνοντας τους: Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Μπαμίρ Τόπι, Πρωθυπουργό κ Σαλί Μπερίσα, Πρέσβη ΟΑΣΕ, Ελληνική Πρεσβεία, Γενική Εισαγγελέα κα Ίνα Ράμα, Οικονομικό Έγκλημα ,
Συνήγορο του Πολίτη, Πρόεδρο της Ομόνοιας, Γενικό Πρόξενο Αργυροκάστρου.




Ενώ οι αποφάσεις εκκρεμούσαν στην αλβανική δικαιοσύνη, απειλητικά μηνύματα δέχτηκε ο Έπαρχος στο κινητό του:
Θα εξαφανίσουμε εσένα και την οικογένεια σου, αν συνεχίσεις να σκαλίζεις τις υποθέσεις των περιουσιών μας) ήταν ένα από τα μηνύματα που δέχτηκε.


Ο Έπαρχος και ο λαός της επαρχίας Αλύκου προσπάθησε σήμερα με νόμιμα μέσα να διαφυλάξουν ό,τι τους κληροδότησαν οι πρόγονοί τους. Παρεμπόδισαν να μπούνε στα γραφεία της Επαρχίας , φράζοντάς τους την είσοδο με κλειδαριές, τους απεσταλμένους του Γραφείου Εκτελέσεως Αποφάσεων Δικαστηρίου υπό την συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.




Τέσσερα τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφοι κατέγραψαν τις διαμαρτυρίες του Επάρχου και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Κέντρο του Αλύκου. Οι εξελίξεις αυτές έδειξαν ότι όταν οι Βορειοηπειρώτες είναι ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν πολλά και αυτά που συνμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στα μέρη μας, πρέπει να μας οδηγήσουν σε δραστικές κινητοποιήσεις.


Ανταποκριτής των Νέων της Βορείου Ηπείρου
neavi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου