Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Καθαρά και ξάστερα: Για τον Μητροπολίτη Ανδρέα το ΜΕΓΚΑ είναι «εθνικός φορέας»;;




deropoli.com 14 Μαίου 2012

Τα πράγματα, ασφαλώς κατά την άποψή μας, πρέπει να τα πούμε με το όνομά τους. Κανένας δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο , οποιαδήποτε θέση κι αξίωμα έχει ή όποιο λειτούργημα ασκεί. Άλλωστε ουδείς έχει το μονοπώλιο της αλήθειας, του σωστού ή του πατριωτικού (μέσα σ΄αυτούς κι εμείς). Όλοι έχουν το δικαίωμα άποψης και αγώνα, φτάνει και τα δυο αυτά να κατευθύνονται προς το ποθούμενο.

Αφορμή για την επισήμανση αυτή η χθεσινή ομιλία του Μητροπολίτη Κόνιτσας Ανδρέα στην εκδήλωση στο Δελβινάκι. Απ΄όσα ακούσαμε και διαβάσαμε σε ιστολόγια η ομιλία του Μητροπολίτη Ανδρέα κινήθηκε σε δυο άξονες: στο θέμα ενότητας του Β.Η.Ελληνισμού καθώς και το θέμα της απογραφής.


Στο θέμα της ενότητας ο Μητροπολίτης Ανδρέας βάζοντας όλους στο ίδιο τσουβάλι επέκρινε «την ηγεσία μέσα» πως «κωφεύει στις δικές μας εκκλήσεις και το κακό συνεχίζεται στη μέγιστη ζημιά του Β.Η.Ελληνισμού». Ο Μητροπολίτης Ανδρέας, ακολουθώντας καθώς φαίνεται τη γραμμή της ΣΦΕΒΑ, γραμμή ανοιχτής ή κεκαλυμμένης στήριξης του διασπαστικού νεο-μπερισικού μορφώματος ΜΕΓΚΑ, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Οραμα» (πιστεύουμε ο κ. Ανδρέας να έχει διαβάσει και τα όσα γράφει στο ιστολόγιό του ο Μπεζιάνης ) συμμεριζόμενος τον άκρατο λαϊκισμό (είναι και της εποχής) και τον χαρακτηρισμό του ΜΕΓΚΑ ως «εθνικού φορέα».

Κατά την άποψή μας (έχουμε αναρτήσει πάμπολλα άρθρα) το μόρφωμα καταχρηστικά αυτοαποκαλείται «κόμμα των ελλήνων». Θα σημειώσουμε μόνο δυο πράγματα που είπε στην ομιλία του και ο Μητροπολίτης Ανδρέας:

1.Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στις επιλεκτικές κατεδαφίσεις στη Χιμάρα και σημείωσε πως τις «κατήγγειλαν ο πρόεδρος της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ». Αυτή είναι άλλωστε και η αλήθεια. Ξέχασε όμως να καταγγείλει το γεγονός πως ο «εθνικός φορές ΜΕΓΚΑ» δεν έβγαλε τσιμουδιά. Γιατί;;

2. Το θέμα της απογραφής στο οποίο και εκτενώς αναφέρθηκε ο κ. Ανδρέας. Ορθώς παρατηρεί πως το αλβανικό καθεστώς έπειτα από σχετικά μαγειρέματα έβγαλε τους Βορειοηπειρώτες 25 χιλιάδες, πως η Ομόνοια κατήγγειλε ως νόθα την απογραφή και το αποτέλεσμα». Ξέχασε να καταγγείλει όμως το γεγονός πως ο «εθνικός φορέας» ΜΕΓΚΑ ακολουθώντας τη γραμμή του καθεστώτος Μπερίσα καλούσε τους Βορειοηπειρώτες να συμμετάσχουν στην απογραφή φάρσα. Γιατί;;

Ευχή όλων μας, όπως και του μητροπολίτη Ανδρέα, είναι ο Β.Η.Ελληνισμός να ενωθεί. Δεν μπορεί όμως να επέλθει ενότητα κλείνοντας τα αυτιά και τα μάτια σε πράξεις και δράσεις που καταφέρονται κατά των συμφερόντων του Β.Η.Ελληνισμού. Η ενότητα θα επέλθει λέγοντας την αλήθεια και προχωρώντας προς τα μπρος.
http://www.deropoli.com/?p=9457

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου