Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012

Επίσκεψη του Γεν. Προξένου της Ελλάδος κ. Κοτροκόη στο Πωγώνι Β.Ηπείρου...


Επίσκεψη πραγματοποίησε χτες στην επαρχεία ο σύμβουλος της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο κ. Ν.Κοτροκόης.

Το ελληνικό κλιμάκιο επισπεύτηκε το χωριό της Πωλητσιανης όπου συναντήθηκε με τον έπαρχο κ.θ.Κυρο τον πρόεδρο του επαρχιακού συμβουλίου κ. Ράφτη και κατοίκους του χορίου Ενημερώθηκε για διάφορα προβλήματα της περιοχής αυτής όπως το θέμα του δρόμου , το θέμα του τελωνίου στις Δρυμαδες και για τοπολυπόθητο greedier.
Επίσης έγινε αναφορά για το θέμα τοιδιοκτησιακό και το πρόβλημα που υπάρχει στο χωριό Τσάτιστα με τις διεκδικήσεις κάποιου κληρονόμου που διεκδικεί κτήματα που ανήκουν στο χωριό αυτό και την οργάνωση του αγώνα σε αυτό το φλέγον πρόβλημα. Η υπόθεση αυτή μάλλον εντάσσετε στον γενικό πόλεμο που έχουν ξεκινήσει αλβανικοί κύκλο.

Μετά από μικρή ξενάγηση το κλιμάκιο επισκέφθηκε και το χωριό της Σωπίκης όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο και κατοίκους.
Προσκύνησαν στην εκκλησία (Κομίσεις της Θεοτόκου) η οποία έχει πέσει θύμα κλοπών αρκετές φορές με αποκορύφωμα την αφαιρέσει της θαυμαστής εικόνας της Παναγίας.
Προσκληθήκαν από τους χωριανούς στον εορτασμό του 15 Αύγουστου που πραγματοποιείτε στη Σωπικη επίσης προτάθηκε να γίνει με την ευκαιρία αυτή και το αντάμωμα των πωγωνισιων (το όποιο είχε υποβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια).
Ελπίζουμε να στηριχτεί το συγκεκριμένο γεγονός από όλους τους φορείς και τους κατοίκους της επαρχίας.


Η παρουσία τους αυτή διώχνει για μια ακόμη φορά πως ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες μέρες η μητέρα Ελλάδα βρίσκετε δίπλα στους Πωγωνισιους και σε όλους τους Έλληνες της Αλβανίας.


από: pogonisios-pogonisios.blogspot.com
http://borioipirotika.blogspot.com/2012/05/blog-post_9391.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου