Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

"Απαράδεκτες" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, τις δηλώσεις του υφυπουργού 'Αμυνας, κατά του Ολλανδού πρέσβη



«Απαράδεκτες» χαρακτήρισε ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα, τις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού 'Αμυνας, Εκρέμ Σπαχία, ο οποίος ζήτησε να κηρυχθεί ανεπιθύμητος ο πρέσβης της Ολλανδίας Χενκ Βαν ντεν Ντουλ «λόγω της στήριξης που παρέχει προς την ομοφυλοφιλική κοινότητα της Αλβανίας».
Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στον ιστότοπο της αλβανικής κυβέρνησης, «ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δηλώσεις αυτές είναι προσωπικές απόψεις του κ. Σπαχία, είναι απαράδεκτες και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν τις επίσημες θέσεις της αλβανικής κυβέρνησης».
Εξέφρασε, δε, την ευγνωμοσύνη του για το έργο και την προσφορά του Ολλανδού πρέσβη.
Ο Αλβανός πρωθυπουργός αναγκάστηκε να προχωρήσει σε εξηγήσεις μετά την ανησυχία που εξέφρασε κατά τη συνάντηση του με τον κ. Μπερίσα, ο υπουργός για ευρωπαϊκά θέματα της Δανίας, Νικολάι Βάμεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στα Τίρανα.
Ο υφυπουργός 'Αμυνας, Εκρέμ Σπαχία και στο παρελθόν είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις της ίδιας της αλβανικής κυβέρνησης, αλλά και αξιωματούχων της ΕΕ, μετά τις δηλώσεις του εναντίον των ομοφυλοφίλων.
Όπως έχει προαναγγελθεί, αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα Τίρανα η πρώτη παρέλαση των ομοφυλοφίλων, με αφορμή την παγκόσμια μέρα εναντίον της ομοφοβίας.
Εν τω μεταξύ, ομάδα νεαρών που ανήκουν σε μουσουλμανική οργάνωση ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα διαδηλώσουν εναντίον των ομοφυλοφίλων, καθώς η αστυνομία έχει δηλώσει ότι θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφύγει τα επεισόδια.
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ και παραχωρούνται σε συνδρομητές μόνον για συγκεκριμένη χρήση.

http://www.express.gr/news/world/602613oz_20120516602613.php3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου