Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

ÇEMIL ÇIÇEK ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ Αδελφικές οι σχέσεις Τουρκίας-Αλβανίας



Ο πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Cemil Çiçek συνεχίζει τις επαφές του στην Αλβανία..Η πρόεδρος του Αλβανικού Κοινοβουλίου Ζοζεφίνα Τοπαλλι Τσομπα φιλοξένησε στις πρώτες επαφές του τον πρόεδρο του τουρκικού κοινοβουλίου και οι συνομιλίες τους επικεντρώθηκαν κυρίως στις αδελφικές σχέσεις των δυο χωρών και γενικά στα Βαλκάνια.

«Η ειρήνη , ευημερία και η σταθερότητα αποτελούν την ραχοκοκαλιά των Βαλκανίων» τόνισε στον λόγο του ο πρόεδρος της ΜΕΤ και πρόσθεσε ότι στην απαξίωση αυτών , η χώρα κλειδί είναι η Αλβανία.

Ο Cemil Çiçek διευκρίνισε τις θέσεις της Τουρκίας στο θέμα της ανεξαρτησίας του Κοσσόβου δίνοντας παράλληλα το μήνυμα υποστήριξης της Αλβανίας, σημειώνοντας πώς «εκτός του θέματος του Κοσσόβου και σε πολλά άλλα ζητήματα εμείς ως Τουρκία συνεργαζόμαστε με τους Αλβανούς αδελφούς μας».

Οι συνομιλίες του πρόεδρου της ΜΕΤ συνεχίστηκαν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τοπι και τον πρωθυπουργό Σαλι Μπερισα και έκλεισε τον κύκλο των επαφών του; επισκεπτόμενος το τουρκικό Πανεπιστήμιο EPOKA, και εδώ απευθυνόμενος στους φοιτητές ανέφερε την μεγάλη του ευχαρίστηση όσον αφορά τη λειτουργία των τουρκικών σχολείων στην Αλβανία.

ΤRT-ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


http://www.newsnow.gr/article/95452/EMIL-IEK-stin-alvania-adelfikes-oi-sxeseis-tourkias-alvanias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου