Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

«Φτωχή» και η έξοδος των Αλβανών


«Θύματα» της οικονομικής κρίσης έπεσαν και οι Αλβανοί που ζουν στη χώρα μας και φέτος λιγότεροι από κάθε άλλη χρονιά έφυγαν για την πατρίδα τους, για να περάσουν εκεί τις διακοπές του Πάσχα. Περίπου 100.000 Αλβανοί μετανάστες αναχώρησαν για τη γειτονική χώρα και η συντριπτική πλειονότητα έχει επιστρέψει.
Οπως είπε στο «Εθνος» ο διευθυντής του τελωνείου Κακαβιάς, Μιχάλης Στεφάνου, φέτος η κίνηση προς την Αλβανία ήταν μειωμένη κατά 30% συγκριτικά με πέρυσι, που επίσης ήταν περιορισμένη. Συγκεκριμένα τη Μεγάλη Παρασκευή βγήκαν περίπου 11.000 άτομα, ενώ πέρυσι είχαν περάσει τα σύνορα 16.000 άτομα. «Ενα άλλο χαρακτηριστικό της φετινής εξόδου ήταν ότι οι περισσότεροι επέλεξαν να μετακινηθούν με λεωφορεία και όχι με τα δικά τους αυτοκίνητα. Η κίνηση των Ι.Χ. ήταν πολύ περιορισμένη, ενώ αντίθετα των λεωφορείων μεγάλη και όλα ήταν γεμάτα από κόσμο» μας είπε ο κ. Στεφάνου.
Ανάλογη ήταν η κατάσταση και στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Η κίνηση κορυφώθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, ωστόσο ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, περίπου κατά 20-25%.


ΜΑΡΙΑ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου